AKTA KAWASAN LARANGAN DAN TEMPAT LARANGAN 1959 PDF

and Places Act [4] and Black Book [5], agency‟s Security .. [4] “Akta Kawasan Larangan dan Tempat Larangan ,” CGSO: Akta. Penyimpanan barangan mudah terbakar dan barangan berbahaya .. Akta Kawasan Larangan dan Tempat Larangan [Akta ]; dan. Akta Kawasan dan Tempat Larangan Pelabuhan Samalaju telah diisytiharkan sebagai kawasan larangan dan tempat larangan di bawah Akta Kawasan.

Author: Dazuru Goltijas
Country: Equatorial Guinea
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 21 November 2007
Pages: 396
PDF File Size: 4.66 Mb
ePub File Size: 20.49 Mb
ISBN: 984-4-92109-710-4
Downloads: 75358
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Goltijora

Semua pelawat perlu memakai pakaian yang sopan tidak dibenarkan berseluar pendek, berselipar dan pakaian yang terdedah. Bagi larnagan para pelawat, prosedur keselamatan Kompleks Seri Perdana perlu dipatuhi setiap masa. Dewan ini mampu memuatkan seramai 60 orang tetamu.

Tempaf dikehendaki sentiasa mematuhi setiap arahan yang dikeluarkan oleh Pihak Berkuasa dari masa ke semasa. Kenderaan perlu ditempatkan di parkir luar kawasan Kompleks yang telah disediakan, kecuali dengan kebenaran khas Pengurusan Seri Perdana.

Protected Areas and Protected Places 1959

Sebarang penggambaran di dalam Kompleks Seri Perdana adalah tidak dibenarkan. Seri Perdana dibina padadi atas tapak seluas Semua pelawat tidak dibenarkan membawa sebarang tekpat, minuman atau merokok di dalam kawasan Kompleks. Kompleks Seri Perdana merupakan kediaman rasmi Perdana Menteri Malaysia dan tempat menyambut serta meraikan majlis-majlis bersama Ketua-ketua negara, Ketua-ketua Kerajaan, Pembesar-pembesar negeri dan orang ramai.

  ASTROCADE INSTRUCTIONS PDF

Selain itu, ianya juga digunakan untuk perbincangan tertutup dengan Ketua-ketua negara dan Ketua-ketua kerajaan.

Terletak di Persiaran Seri Perdana, Presint 10 Putrajaya, kawassn ini mencerminkan keunggulan seni bina, landskap dan reka bentuk yang menggabungkan warisan sejagat reka bentuk Melayu, Islam dan Eropah. Pelawat tidak dibenarkan membawa masuk apa jua binatang peliharaan ke dalam kawasan Kompleks. Semua pelawat adalah bertanggungjawab terhadap keselamatan diri dan barang-barang sendiri semasa berada di dalam kawasan Kompleks. Dilarang membawa sebarang senjata yang merbahaya masuk ke dalam kawasan Kompleks dan jika senjata dibawa, ia perlu diisytiharkan dan disimpan di Balai Kawalan Utama.

Selaras dengan prinsip Seri Perdana sebagai kepunyaan rakyat, bahagian-bahagian tertentu Seri Perdana iaitu Blok Protokol dan Blok Bankuet dibuka kepada orang ramai. Galeri Ruang pameran koleksi hadiah, anugerah dan cenderahati yang diterima oleh Perdana Menteri daripada Pembesar-pembesar luar dan dalam ean.

Pengambilan gambar di kawasan atau dalam bangunan di Kompleks Laarangan Rasmi Perdana Menteri Seri Perdana adalah tidak dibenarkan kepada semua pelawat berkumpulan atau individu kecuali tempat yang dikhaskan sahaja dengan pengambilan gambar hanya kepada jurugambar yang dilantik oleh pihak Pengurusan Kompleks Kediaman Rasmi Perdana Menteri Seri Perdana sahaja.

  HOLTER TENSIONNEL PDF

Semua pelawat adalah tidak dibenarkan membawa apa-apa bentuk kamera atau telefon berkamera ke dalam kawasan Kompleks. Dewan Jamuan Khas Dewan ini terletak berhadapan dengan Bilik Tetamu Khas dan digunakan untuk majlis jamuan rasmi Ketua-ketua negara, Ketua-ketua kerajaan dan Pembesar-pembesar luar dan dalam negara.

Akta Kawasan Larangan dan Tempat Larangan (Disemak – )

Semua pelawat tidak dibenarkan membawa sebarang beg ke dalam Kompleks. Dewan Bankuet Dewan ini digunakan untuk meraikan tetamu negara dan mampu memuatkan hingga orang tetamu. Pelawat juga tidak dibenarkan merayau-rayau ke kawasan yang tidak dibenarkan dan pelawat-pelawat akan mengikuti laluan yang dibenarkan sahaja dan diawasi anggota keselamatan.

PM bersama Ketua-ketua Kaum Sarawak.